Skip til hoved indholdet

Få frisk luft og sved på panden - på én gang. I Halsnæs er der masser af mulighed for at nyde naturen, mens du bevæger dig. Her kan du læse nogle af vores bedste tips.

 

Skovfitness i dit eget tempo

De tre sundhedsspor i Halsnæs er ideelle, hvis pulsen skal højere op. På Sundhedssporene kan du med distancer på under 3 km. tjekke dit aktuelle kondital ud fra løbetid, BMI, alder og køn. Er du til lidt længere ruter, kan du for eksempel prøve dig af med sundhedskorridor Halsnæs på 10 km.


Flere steder i kommunen er der pladser designet til fitness i naturen i forbindelse med sporene. Hold en pause i løbe- eller gåturen og lav lidt balanceøvelser og styrketræning på motionspladserne på Classens Bakke i Frederiksværk eller i Ullerup Skov ved Hundested. Tag ungerne med og træn balancen mens i leger ”jorden er giftig” eller kravler over og under forhindringerne – det er sjovt og hyggeligt at bevæge sig sammen. Læs om flere stier og ruter her.

 

På to hjul gennem mark og skov

Mountainbiking er måske en af fremtidens helt store sportsgrene. Interessen for mountainbike er stigende i Danmark, og Halsnæs må siges at være med på moden: områder som Grønnesse skov, Tisvilde Hegn, Ullerup skov, Arresødal og Ølsted Grusgrav byder på et godt kuperet terræn og et væld af ruter på kryds og tværs, som man kan kombinere, som man har lyst.

 

Er du mere til cykelture med familien i et lidt lettere terræn, kan du også sagtens finde en rute, der passer dig –  Man kan leje cykler til en billig pris flere steder i området, hvis man får gæster på besøg. Er du frisk på en lang tur, kan du cykle hele vejen fra Hundested til Helsingør langs Kattegat – og tage cyklen med toget hjem igen. 

 

Bevæg dig på og i vandet

Uanset om du er til krævende kajaksprint, lange udflugter eller romantiske ture mod solnedgangen, vil der være mulighed for at benytte en af de mange landingspladser i Halsnæs - prøv fx det nye flydende shelter "Havhytten" ud for Hvide Klint, eller det nyeste flydende shelter på Arresø. Har du ikke selv en kajak, kan du leje en i Lynæs eller flere steder i Frederiksværk. Se meget mere på det nye kajakkort over Halsnæs.

 

Hvis du foretrækker adrenalinsus fremfor at glide gennem vandet i stilhed, så kan du prøve forskellige slags surfing i Lynæs – der er muligheder både for begyndere og rutinerede surfere. Du kan blandt andet prøve Stand Up Paddling, windsurfing og kitesurfing.

 

Vil du hellere bevæge dig i vandet frem for over det, så kast dig ud i bølgen blå og svøm i havet ved én af områdets mange dejlige strande. Ved Liseleje er der bøjer, du kan sigte efter, når du svømmer - fx hvis du træner til Frederiksværk Stålmand. Men begynd med at træne i Frederiksværk svømmehal og kom i form. Her kan du også prøve den blide træningsform aquapunkt, der foregår i vandet og er velegnet til genoptræning.

 

Nærvær i naturen

I Halsnæs er der adskillige dygtige yogainstruktører, der udover den almindelige yoga i løbet af året, også udbyder morgenyoga om sommeren, og i det hele taget gerne underviser udendørs, når vejret er til det. 

 

En anden måde at opleve nærvær i naturen på, er ved at færdes på hesteryg. Rid på de skønne ridestier ved Liseleje og Asserbo – og tag din hest med ud at bade ved Stængehus Strand. Kom godt i gang ved at tage kontakt til én af rideklubberne i enten Hundested eller Frederiksværk.

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her