Skip til hoved indholdet

Halsnæs har masser at byde på for hele familien - uanset om du bor her fast, eller er på besøg. Her får du det lynhurtige overblik over, hvad du ikke må gå glip af.

 

Får du besøg en weekend af din moster fra København, er du en tur i sommerhus eller vil du bare pifte din weekend op med gode oplevelser? Så går du ikke forgæves i Halsnæs. Det var ikke let at vælge, men her har vi samlet ti highlights, som du kan tåle at opleve igen og igen.

 

1) Knud Rasmussens Hus

Den arktiske eventyrers hus ligger vanvittigt smukt med udsigt over Kattegat. I huset kan du se udstillinger om hans liv og levned og om Grønland. I ferierne er der af og til spændende aktiviteter for børn, så hold øje med Museets årsprogram. Ved siden af Knud Rasmussens Hus finder du Fyrgården, hvor du kan opleve fine kunstudstillinger kurateret af Hundested Kunstforening. 

 

2) Lynæs

Et besøg ved den hyggelige havn ved Lynæs er et af sommerens højdepunkter - uanset om du vil bade, fange krabber, se på lystbåde og spise is, eller om du er mere modig. Lynæs er et af Danmarks bedste surfingspots, og hvis du er frisk på en udfordring, kan du selv prøve. Især kitesurfingen er populær - og spektakulær at se på. 

 

3) Gjethuset

 Det gamle kanonstøberi er nu et moderne og alsidigt spillested og kulturhus - og smukkere bygning, skal man lede længe efter. Smut forbi og se en af husets skiftende kunstudstillinger med alt fra lokale kunstnere til internationale navne og nyd de fantastiske rum. Eller køb billet til én af de mange koncerter - om sommeren afholdes nogle af dem i den smukke gård. Find programmet på Gjethusets hjemmeside

 

4) Hundested Havn

Vil du opleve Halsnæs fra sin mest festlige side så tilbring en sommerdag ved Hundested Havn. Her kommer godtfolk til for at hygge sig, spise god mad og is og smage på lokalt brygget øl med skøn og livlig udsigt over lystbådehavnen - og for at se på de mange gallerier og arbejdende værksteder med brugskunst, træværk, glaspusteri og meget andet.

På platformen i havnen kan børn og deres voksne klappe en fisk og hele sommeren igennem inspirerer sandskulpturfestivalen til kreative strandlege. Og stranden findes blot et stenkast væk - Trekanten strand er både børnevenlig og lettilgængelig for handicappede.

 

5) Liseleje Strand

Hele nordkysten fra Hundested til Liseleje er en lang fantastisk strand, men Liseleje har det hele: Lækkert hvidt sand, børnevenligt vand, Blå flag, og en hyggelig by med iskiosker og gode spisemuligheder. Derudover har Liseleje en fantastisk attraktion for børn og barnlige sjæle: Havtyren er en stor og skøn naturlegeplads i skoven - med svævebane, klatrestativ, gynger og alt hvad et barnehjerte kan ønske sig. Der er også overdækket madpakkehus, hvis det skulle blive regnvejr. Kommer du i uge 30, når det er Liseleje Uge er der ekstra mange aktiviteter som fx petanque-turnering, brødkast og yoga.

 

6) Tag på festival

Halsnæs byder på flere skønne festivaller i løbet af sommeren. Hvis du er musikelsker, så er Frederiksværk Musikfestival for dig. Her kan du møde klassiske topnavne og upcoming talenter og programmet byder både på klassisk musik i mange varianter fra Mozart til Piazzolla. 
Er du mere til blå, jazzede toner? Så kan du opleve Halsnæs Jazzfestival i Gjethuset i september.

 

7) Se Halsnæs fra vandet

Der er mange måder at komme til at opleve Halsnæs fra vandsiden på, men en tur med M/S Frederikke går man ikke fejl af. Den gamle turbåd sejler jævnligt i sæsonen, og ind imellem kan man opleve sejlturen kombineret med kulturelt indhold som fx konceptet "Fodtur & Sejltur." Foreningen bag Frederikke finder jævnligt på nye koncepter, så her er det med at holde øje med deres hjemmeside.

 

I Halsnæs sejler den lille færge M/F Columbus mellem Sølager og Kulhuse - det er muligt at tage bil eller cykel med og man kan endda lave en hel rundtur i fjordlandet og slutte i Hundested.

 

Vil man være aktiv på vandet kan man leje kano eller kajak og padle på sø og fjord og på Arresø Kanalen, der forbinder dem, eller prøve kræfter med havsvømning eller surfing.

 

8) Frederiksværk

Halsnæs' største by er også et nationalt mindesmærke for sin industriarv. Besøg Krudtværksmuseet og hør, hvordan fremstillingen af krudt, kugler og kanoner foregik for få hundrede år siden - og hvordan industrien har præget byens udvikling. Industrimuseet arrangerer jævnligt populære byvandringer, hvor deres engagerede medarbejdere giver historien liv.

Frederiksværk indbyder også til dejlige gåture langs kanalen, der med sine fine broer måske leder tankerne sydpå til Venedig. Og hvor mange byer er stå heldige at have en smuk kulisse af skov?

Du kan også gå en tur på bakkestien højt hævet over byen og nyde den fantastiske udsigt over byens røde tage. Vil du have kriller i maven kan du prøve svævebanen "Krudtskuddet" i skoven ganske tæt på byen. 
Nørregade har et hyggeligt handelsliv og biografen Kosmorama.

 

9) Følg ruter og stier

Halsnæs er perfekt til både vandre- og cykelture. Pak madkurven og begiv dig afsted ud i skoven, langs fjorden, Arresø og Nordkysten. Du kan sågar tage turen helt til Helsingør (69 km) hvis du er frisk. 

 

Har du ikke cykel med, kan du låne cykler flere steder, mange af de gode vandreruter kan man, med hensyn til de gående, også cykle.

 

10) Spis dig gennem Halsnæs

Halsnæs bugner af friske råvarer og gode madoplevelser. Hele sæsonen igennem er der jævnligt markeder som fx Torup Marked og Torvedage i Liseleje. Du kan også besøge de mange hyggelige gårdbutikker. Hold øje med de lækre produkter fra Spisekammer Halsnæs, der garanterer dyrevelfærd og god, lokal kvalitet. 

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her