Skip til hoved indholdet

Der er alt for længe til næste ferie, men en weekendtur kan der blive råd og tid til. Du behøver ikke bevæge dig uden for Halsnæs for at få en fabelagtig weekend. Oplev Halsnæs guider dig til den perfekte weekend for romantikeren, den aktive, den der søger fordybelse, fattigrøven og familien!

 

Du kan ikke drømme dig til en skønnere forlænget weekend, end den vi har planlagt til dig her. Er det par-weekend i skønne omgivelser? Aktiv ferie med vilde aktiviteter? Fred og ro udenfor storbyens stress og jag? Billig ferie for fattige studerende? Eller sjov og hygge for hele familien? Halsnæs kan det hele.

 

Romantisk weekend med havudsigt

I Halsnæs er du altid højst to kilometer fra vandet, så uanset hvor du bor, er du altid i gåafstand til et smukt sted at nyde solnedgangen, hvad enten der er ved havet, fjorden eller Danmarks største sø, Arresø.


Lej et lækkert sommerhus ved Liseleje, Kikhavn eller Lynæs og tilbring en af dagene med at gå tur langs én af de mange strande, mens I samler hulsten og taler om livet. Hvis I kommer uden for sæsonen, kan I stort set få stranden for jer selv, men om sommeren må I dele med legende børn, surfere og solbadere. Skal weekenden peppes op med lidt aktivt og udfordrende indhold, så besøg et af Danmarks bedste surfingspots ved Lynæs og prøv fx det begyndervenlige SUP (Stand Up Paddling) – I kan leje boards hos Lynæs Surfcenter, hvor i også kan leje skønne og anderledes surf-shacks I kan overnatte i med havudsigt og intim stemning. Dagen efter kan I besøge den økologiske landsby Dyssekilde og tanke op på sunde snacks, drikkevarer, massageolie og andre lækkerier i helsekostbutikken.

 

Dinner and a movie...

Et hyggeligt projekt til jeres romantiske weekend kunne være at kreere et lækkert økologisk måltid mad, som passer perfekt til stearinlys og et glas vin. Besøg det lokale Torup Marked eller en af de mange gårdbutikker, hvor I kan købe lokale lækkerier, der lige er trukket op af jorden. Orker I ikke selv at lave mad, byder området på adskillige lækre restauranter, der kan diske op med alt fra delikat smørrebrød til fransk landkøkken og hjemmebrygget øl. Om aftenen kan I opleve en koncert i det smukke historiske kulturhus Gjethuset, gå en tur i biografen Kosmorama eller hvis vejret er til det – gå en aftentur til ét af vores smukke udsigtspunkter som fx Strø Bjerge eller Grævlingehøj. I kan vist ikke undgå at blive forelskede i Halsnæs.   

 

Action-packed weekend

Der er Cold Hawaii i Nordjylland, men så er der altså også fantastiske Lynæs. Er du til skumsprøjt og saltvand, og har du ikke noget imod at lette fra havoverfladen? så skal du pakke surfbrættet og pege kompasset mod Halsnæs. Er du nybegynder, eller vil du bare prøve noget nyt? Du kan prøve SUP (Stand Up Paddling) og kajak hos Lynæs Surfcenter -  eller hvad med et kursus i kitesurfing eller undervandsjagt med harpun?

Er du i Frederiksværk og trænger til at komme på vandet, kan du både besøge Ågabet Outdoor Center eller slå et smut forbi Campingpladsen Fredfyldt, der både udlejer kanoer og kajakker til en tur i byens kanaler. 

 

I skoven

Er du ikke en vandhund byder naturen i Halsnæs på masser af andre udfordringer. De mange stier og spor gør det oplagt at komme ud at nyde den fantastiske natur i området – hvad enten det er på to hjul, to eller fire ben. Har du lyst til at se det hele lidt oppefra, så tilbyder Rideklubben Hundested turistridning med instruktør – en skøn måde at opleve landskabet på.

Sundhedsstierne, fx ved iNoord i Frederiksværk, kan du teste din kondi, og bliver du motiveret af leg og bevægelse, kan du besøge naturlegepladserne i Liseleje, Ølsted Grusgrav, Ullerup Skov og Frederiksværk og prøve en gang skov-fitness. Inden natten falder på, må du hellere finde et sted at slå lejr – i telt eller i en af de mange sheltersdu kan læse mere om, hvor du kan overnatte her.

 

Fordyb dig i Halsnæs

Søger du ro og fordybelse, kan du ikke finde et bedre sted end Halsnæs. Det allestedsnærværende vand giver et fantastisk lys, der til alle tider har lokket kunstnere hertil – næsten ligesom i Skagen. Gå fx en tur på havnen i Hundested og besøg de mange gallerier og kunsthåndværkere, der har til huse der.


Hvis du interesserer dig for bæredygtighed, økologi og alternativ livsstil, så gå ikke glip af et besøg i Økosamfundet Dyssekilde – Danmarks første økologiske landsby. Her kan du spise lækker økologisk mad, handle i helsekostbutikken og blive vist rundt i det unikke område. Er du på de kanter, kan du også besøge kulturhuset Mejeriet i Torup, der byder på fantastiske jazzkoncerter, eller gå på jagt efter de små bogvogne i Torup Bogby – det vrimler faktisk med koncerter, oplæsninger og andre kulturelle indspark i Torup.

 

Til den kulturelle

Har du lyst til at fordybe dig i Halsnæs’ historie, er du ikke alene. Frederiksværk er udnævnt til nationalt industriminde, og du kan høre om byens historie på en af de mange, populære byvandringer, der finder sted hele året rundt. Eller besøg Krudtværksmuseet og lyt til de frivilliges spændende historier om udgravningen af kanalen, fremstillingen af krudt og meget mere.

Vil du lære om historien, samtidig med at du nyder landskabet, så skal du besøge Knud Rasmussens Hus ved Hundested. Vi garanterer gåsehud, når du nyder udsigten fra fyret – det er til at forstå, hvorfor Knud Rasmussen valgte netop dette sted til at fordybe sig i sin forskning. Et andet historisk sted, du ikke må gå glip af, er Gjethuset – her støbtes i sin tid kanoner, men nu støbes her drømme og idéer, når musik, teater og kunst fylder de højloftede rum. Er du interesseret i, hvordan livet er i Frederiksværk netop nu, så besøg kulturcaféen Karl-e i Nørregade. Her kan du observere bylivet, mens du nyder en kop kaffe og en scone med clotted cream og få svar på stort set alle dine spørgsmål om, hvad der sker i Halsnæs.

 

Til den eftertænksomme

Læg storbyens høje tempo bag dig og nyd, at alting går lidt langsommere her. Gå tur på de mange stier og spor i området og nyd de smukke udsigter over hav, fjord og sø. Får du lyst til lidt motion, kan du benytte skovlegepladser og motionsområder i forbindelse med sundhedsstierne. Strandene er et helt kapitel for sig –Liseleje Strand og strandene ved Hundested og Lynæs et hit – året rundt finder du ro, lys og eftertænksomhed på en gåtur ved stranden. Finder du roen helt ude på vandet, kan du leje en kano eller kajak hos enten campingpladsen eller Ågabet og sejle en tur – enten på Arresø eller på fjorden – eller tage en tur med turbåden Frederikke.

 

Gratis glæder

Er du på weekendtur men på budget så fat mod. I Halsnæs er der masser af ting at lave, selvom du ikke har lommen fuld af guld. Spar fx på overnatningen og book et shelter – eller tag dit telt med og slå det op i en skov, der er mange steder i Halsnæs, hvor der er fri teltning. Foretrækker du at have et toilet og rindende vand i nærheden, så besøg én af vores campingpladser: FredfyldtByaasgaard, Sølager, Rosenholm, Liseleje eller Lynæs camping

Vil du spise godt, men ikke alt for dyrt, så besøg et af de mange madmarkeder og køb lækre økologiske råvarer med hjem – frisk fisk, nye kartofler og søde jordbær. Simpel og lækker mad, som du hurtigt kan kokkerere selv. I Hundested, Frederiksværk og Liseleje finder du caféer og restauranter med fornuftige priser og god mad. Står den på pizza, sushi, bagels eller fish&chips? Du kan finde det meste take-away i Halsnæs, hvis det skal gå stærkt og være til at betale.

 

Sjov for ingen penge

Skal du have gratis underholdning, er du kommet til det rette sted – solnedgangen er en begivenhed i sig selv, og vi har skønne udsigtspunkter, hvor du kan opleve den i første parket. Er det ikke helt actionpacked nok, så besøg svævebanerne ved Havtyren, Ølsted Grusgrav eller ”Krudtskuddet” i skoven ved Frederiksværk – ok, de er mest for børn, men de kilder bestemt i maven. Eller hvad med en aftenbadetur i magisk skumringslys?  Her er også masser af begivenheder, så hold øje med kalenderen på Oplev Halsnæs – der er jævnligt koncerter, markeder, foredrag og byfester for enhver pengepung.


Slapper du bedst af med en bog i hånden eller musik i ørerne, så besøg Halsnæs Bibliotekerne. Her er det søde personale altid klar på at hjælpe dig med at finde din næste feriebog.

 

Aktiv med ungerne – børnevenlig weekend

Hvis det skal være en god weekend for hele familien, så skal der selvfølgelig være nogle sjove aktiviteter for ungerne. Slip dem løs i naturen og lad dem brænde alt krudtet af, så de kan sove godt (og mor og far kan nyde et glas rødvin i fred og ro, når det bliver aften). Ølsted Grusgrav er det oplagte udflugtsmål – her er legeplads, svævebane, bålplads og sheltere – har I mod på det, kan I overnatte – men ellers kan I medbringe snobrødsdej og slå jer løs i det skønne naturområde. Har I lyst til at prøve en lidt anderledes overnatningsform, kan I overveje at bo i en hyggelig tønde eller i en lillebitte hytte lige ved havnen i Hundested.

 

Skinner solen?

Er vejret til det, skal I selvfølgelig på stranden, og her er Liseleje Strand eller Trekanten ved Hundested nogle af de mest børnevenlige. Ved Liseleje Strand finder I den smukke og sjove naturlegeplads Havtyren, som er et besøg værd for både børn og voksne. Ved begge strande er der Blå Flag og alle nødvendige faciliteter – og en vigtig detalje: Iskiosken er lige om hjørnet. Et sikkert hit er Sandskulpturfestivalen ved Hundested Havn. Se de fantastiske sandkreationer, og forsøg jer selv bagefter i det finkornede materiale – hvad kan I bygge?

 

 

Rigtig god weekend i Halsnæs smiley 

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her