Skip til hoved indholdet

Halsnæs har både fjord, hav og sø, der bugner af havørreder, hornfisk, makreller og fladfisk. Her får du en lystfiskers guide til de allerbedste steder og gode tips til både rutinerede lystfiskere og nybegyndere.

 

Kongefisken i Halsnæs er havørreden - og dem kan man fange hele året. Men med så meget andet, så kræver det gerne lidt tid, øvelse og viden at blive rigtig god til at fange dem. Vi har spurgt en af kommunens dedikerede lystfiskere, bestyrelsesmedlem i Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening, Christian Fischer om hans yndlingssteder og bedste tips til at få noget på krogen. Husk lige at få styr på fisketegnet, inden du begiver dig afsted mod vandet.

 

Hvad kan man fange?

Udover de lækre havørreder, kan man fange masser af hornfisk - det bugner faktisk med dem, hvis man er heldig. Det er en god fisk for børn og begyndere, fordi de er lette at fange - man behøver ikke komme langt ud, og især i fjorden er der masser af dem, siger Christian Fischer. Om sommeren kan man fiske makreller - det er bedst på lidt dybere vand, så hvis man har en båd, er det optimalt. Der er også mulighed for at fange fladfisk i vandene omkring Halsnæs - sågar pighvarren, der er Danmarks næststørste fladfisk, kan man finde her, hvis man er heldig.

Vil man have garanti for succes, kan man besøge Put&Take søen Ladegårdssøen og hive regnbueørreder i land - det er oplagt for børn, eller hvis man bare vil være sikker på at fange noget.

 

Dagkort til Ladegårdssøen købes hos KROGEN i Frederiksværk og hos SUPER SPAR Enghaven Ellevej 34. Se en video fra Ladegårdssøen her.

 

Kongefisken havørreden

Havørreden er nu nummer ét for de fleste lystfiskere i området. Selvom man er rutineret, kan man ikke være sikker på at finde dem, da det afhænger af strøm og vandtemperatur blandt andet - men chancen er størst forår og efterår. Om sommeren fanger man dem bedst om natten eller tidlig morgen - og der kan man tage nogle superhyggeligt ture med natfiskeri, grille pølser bagefter og sove på stranden, fortæller Christian Fischer.

 

I det tidlige forår fra slut februar til april/maj er havørredfiskeriet godt i fjorden, hvor de er søgt ind for at gyde - man kan være heldig at fange dem på helt lavt vand, fx hvis solen har varmet det lidt op. Når vand-temperaturen stiger lidt stiger chancen for at fange dem på nordkysten - hele vejen fra Knud Rasmussens Hus og forbi skydeterrænet ved Asserbo Plantage. Her kommer de også ofte ganske tæt ind på kysten og man behøver faktisk ikke waders, for at fange dem.

 

Selvom man ikke fanger noget lige med det samme, skal man bare blive ved, siger Christian Fischer. Efterhånden får man lidt fornemmelse for, hvordan fiskene bevæger sig alt efter vejr og vind - men man kan stadig blive overrasket. 

De bedste fiskesteder

Det er ikke så nemt at sige noget om de bedste steder - der er godt hele vejen langs kysten. Fra Store Havelse til Hundested ved fjorden - og fra Knud Rasmussens Hus til Tisvilde Hegn. Stranden ved Hald er populær - men har også tendens til at blive lidt overrendt af fiskere, synes Christian Hald. Han foretrækker stranden ud for skydeterrænnet mellem Liseleje og Tisvilde Hegn - der ser "lidt kedeligt ud," men det skal man ikke lade sig narre af - man kan fange masser af havørreder der på en god dag - også helt inde på lavt vand.

 

For børn og dårligt gående er Hundested Havn heller ikke noget dårligt sted at fange fx fladfisk, fortæller han. Adgangsmulighederne er gode, og om sommeren er der tit mange, der fisker der. Vil man fange havørreder om vinteren er nordkysten det bedste sted, afslører han. Men generelt ændrer det sig lidt fra år til år og fra dag til dag fiskene er, så det er faktisk bare med at vælge et sted på kysten og kaste snøren ud - og finde tålmodigheden frem, hvis de ikke lige bider.

 

Fisk med andre

Der er flere sportfiskerforeninger i Halsnæs - både i Hundested og i Ølsted/Frederiksværk og de vil rigtig gerne have nye medlemmer. Ølsted-Frederiksværk sportsfiskerforening arrangerer fælles fisketure - en god måde at lære området at kende og få alle insider-fifs'ne serveret. Har du bare den mindste smule lystfisker i dig, så vil du elske at fiske i Halsnæs.

 

Held og lykke og må fiskene bide!

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her