Skip til hoved indholdet

Hundested - sælernes by

Hundested - sælernes by

Foto: www.mithalsnaes.dk

 

Har du lyst til at møde entusiastiske og engagerede mennesker, solidt håndværk og høj kvalitet? Så venter der dig en masse gode oplevelser i Hundested havn og by.

 

Langs Kulturkajen centralt ved lystbådehavnen finder du hyggelige restauranter, gallerier, arbejdende værksteder, fiskebutikker og et lokalt bryghus. Lige ved siden af kan du dufte tjæren fra bådebyggerne på Beddingen, og du kan gå på opdagelse blandt landets ypperste kunsthåndværkere. 

 

Du kan også spise middag yderst på molen, mens musikken spiller på flydescenen og solen går ned over Kattegat. Og hele tiden er du kun et stenkast fra Hundesteds hyggelige handelsgade. Det er ikke uden grund, at Hundested i 2013 blev kåret til Årets Havn af de danske lystsejlere.

 

Sejltur

 

Har du ikke en båd er der heldigvis andre muligheder: I sommerhalvåret kan du komme ud at sejle med veteranskibet S/S Bjørn fra 1908. 

 

Nøj…det for børn

 

På Klap-en-fisk-platformen kan du lære om forskellige fisk og fange krabber. Havbiologistuderende fordyber sig hen over sommeren i fiskenes anatomi, og du kan lære alt om, hvad der rører sig i vandet.

 

Har du taget fiskestangen med, kan du rense, ryge eller grille din friskfangede fisk, og på naturlegepladsen ved de små havnehytter kan de yngste boltre sig.

 

Få sand mellem fingrene...

 

Tag til sandskulpturfestival, som ikke bare viser de internationale kunstneres fantastiske skulpturer, men hvor du også selv får lov til at prøve kræfter med det porøse materiale.

 

Pak picnickurven og nyd frokosten i det unikke naturområde på Skansens højdedrag. Rund dagen af med at besøge polarforskeren Knud Rasmussen Hus og oplev den spændende historie fra hans mange videnskabelige ekspeditioner. Eller ta’ en dukkert i bølgen blå på en af Nordsjællands bedste badestrande, der ligger kun et stenkast fra lystbådehavnen.

 

Sælernes by

 

Områdets historie kendes fra Kong Valdemars jordebog, og vi ved med sikkerhed, at der fra 1500-tallet fandtes en kongsgård nær Torpmagle. Hundesteds navn stammer fra kongernes jagt på sælhunde, der holdt til på et stenrev ud for det, der dengang var et lille fiskerleje.

 

Siden er havnen udvidet flere gange og er i dag en levende industrihavn, der tidligere har været kendt for sit fiskeri og færgeruten til Grenå, og hvor du i dag kan tage turen de 20 minutter over vandet  til Rørvig.

Sidst ændret:

mandag, 22. maj, 2023 - 08:55