Overnatning i det fri

Shelter ved Auderød Havn

Her er masser af muligheder for overnatning i det fri, uanset om du er til fri teltning, shelters eller primitive lejrpladser.

Overnatning i det fri

Pak sovepose og liggeunderlag, men lad teltet blive hjemme. Halsnæs har masser af shelters, hvor du nemt kan overnatte i det fri.

Store Havelse: Kommunen har et shelter med plads til ca. 4 personer ved Store Havelse, som det er muligt at booke via Friluftsguiden.dk. Det er også muligt at bruge uden booking - men en booking giver fortrinsret.

Store Lyngby Skov ved Ølsted: I skoven ved Ølsted findes tre splinternye (2016) fine shelters med plads til ca. fire personer i hver, og et tilhørende skovtoilet. Der arbejdes desuden på at lave indhegninger til hunde, så de firbenede også kan være med til overnatning i skoven. Shelterne findes ved at køre til parkeringspladsen ved Skovbrynet til højre, når man kommer fra Ølsted. Drej til venstre lige efter parkeringspladsen og følg stien, til du når en sø på venstre hånd. Lige efter drejer man til venstre af en sti, der går lige ud til bålhytten, shelterne og toilettet.

Ullerup Skov: Shelterpladsen i Ullerup skov byder på masser af aktiviteter for store og små. Det store shelter har plads til 30 personer og har en overdækket bålplads, hvor du kan varme kakaoen, bage snobrød og riste pølser. Et par raske skridt herfra finder du både en skovlabyrint og skovlegeplads, hvor store og små kan tumle. Ligeledes kan du finde inspiration til at gå på opdagelse i fx skovens insektliv på de opsatte skilte. Skoven befinder sig en rask vandretur (ca. 2 km) fra Hundested station. Pak sovepose og snobrødsdej og nyd en sommernat i skoven. Der kan være rift om pladsen, så det er en god idé at booke i forvejen, hvis du vil være på den sikre side. Du kan booke shelteret i Ullerup skov på naturstyrelsens hjemmeside.
Let tilgængelig placering - også med offentlig trafik, ca. 1 km til lokalbanen, Østerbjerg St.

Lynæs Havn: Shelterplads med bålsted anlagt i efteråret 2014 primært til brug af kajakroere, men også for andre interesserede. Der er ingen booking, og du er velkommen til at benytte de smukke shelters til en hyggelig eftermiddag eller en overnatning. Efterlades opryddet.

Vinderød Skov: Shelteret er forbeholdt Frederiksværk Skoles udeskole mellem kl. 8.00 - 17.00.  Hvis skolen ikke har det i brug, er I selvfølgelig meget velkommen til at slå jer ned. Hvis I ønsker at benytte pladsen i weekenden eller hverdage efter kl. 17.00, er der mulighed for at reservere pladsen på http://udinaturen.dk/

Tisvilde Hegn, nær Asserbo slotsruin: Shelter med smuk beliggenhed ud til en lille sø. Pladsen ligger ved en lille sø. Der er er 2 grill- og bålpladser - én på hver side af søen. Ved den østlige side er et shelter med plads til omkring 6 personer. Der er også en indhegning til heste.

Vejforklaring: Fra Frederiksværk køres ad Helsingevej mod Helsinge. Der køres forbi Nyvej og den store Købmandsbutik. 150 m. herfra ligger Bisp Absalonsvej tv. Der køres i bund ad denne indtil skoven. Herved slotsruinen holdes skarpt til højre og der fortsættes 350 m. frem til pladsen, som ligger i nedlagt grusgrav.

Arrenæs: Der findes flere smukt beliggende shelterpladser på Arrenæs. Vil du overnatte i naturen? Vil du vågne op i soveposen med udsigt over Danmarks største sø? Hvis ja, så skal du besøge shelterpladsen på østsiden af Auderød skov! Pladsen er smuk beliggende i Auderød Skov, med udsigt over Arresø. Der er bål- og grillfaciliteter på pladsen, og et rigtig flot og hyggeligt shelter. Du skal selv medbringe vand, grillkul mv.
Du kan gå på opdagelse i den frodige skov på Arrenæs, og måske ser du fiskeørnen svæve over Arresø. 

Ølsted Grusgrav: En grusgrav lyder måske ikke som det mest charmerende sted - men har du besøgt Ølsted grusgrav, som ligger i smukke naturomgivelser med udsigt til Roskilde fjord og Arresø? En flok ildsjæle har i 2014 etableret to shelters med plads til 4-5 personer i hver. Der er desuden etableret motionsstier, naturlegeplads og madpakkehus. Fra april til oktober kan du tappe vand i vandhanen på pladsen. Grusgraven ligger lige op af vejen over for kirken (Rakkenhøj).

 

Se Naturstyrelsens oversigt over shelters og lejrpladser her.

Kom helt tæt på naturen et par timer eller bliv lidt længere, og slå dit telt op på en af de mange primitive lejrpladser i Halsnæs. 

Vi har samlet en oversigt over telt- og lejrpladser, der er et besøg værd. 

Hundested, Ullerup Skov: Lille lejrplads uden særlige faciliteter.
Vejforklaring: Fra Frederiksværk køres ca. 8,8 km. mod Hundested til Ullerup Skovvej, som ligger på højre hånd. Du fortsætter ca. 800 m. ud af denne til skoven. 250 m. længere fremme er der P-plads på begge sider af vejen. Herfra går man til venstre ca. 250 m. ud ad skovvejen, hvor pladsen findes umiddelbart til højre inde i en yngre løvskov. 

Hundested, Grønesse Skov: Til brug på bålstedet kan der sankes brænde i den omgivende skov. Her er fri teltning.
Vejforklaring: Fra Frederiksværk kører du 6 km. mod Hundested, indtil der er skov på begge sider af vejen. På venstre hånd er der en P-plads. Herfra går man ind ad skovstien ca. 750 m. til et T-kryds. Her drejer du til venstre og fortsætter ca. 80 m. og derefter til højre. 300 m. fremme i næste T-kryds drejer du til ventre og fortsætter ca. 50 m. og derefter til højre. Fortsæt ud ad skovvejen Nældedalsvej ca. 450 m., hvor vejen går over en å. Lejrpladsen ligger til højre inde af et spor i en gammel bøgeskov, nær skovløberstedet Nældedalshus. Også adgang hertil fra Fjordstien. 

Torup: På Røjlegården - en økologisk gård med heste, får, bier - er der højt til himlen og plads til at slå sit telt op. Man kan også leje en skurvogn, hvis man er til mere tag over hovedet. Gården ligger fredeligt og tæt på den økologiske landsby og Torup Bogby. Røjlegården ligger på Torupvejen 98,  3390 Hundested, tlf. 47 98 80 16.

Brødemoseskov: Fri teltning i bynær skov ved Frederiksværk.
Vejforklaring: Kør mod Liseleje ad Vinderød Skov/Møllevangsvej og drej ind til venstre af Skovløbervej, der ender i skoven. Her kan du parkere på venstre side og gå ind i Brødemoseskoven.

Strø Bjerge, Holstrupgård: Her er plads til 40 personer.
Vejforklaring: Fra Ølsted kører du mod sydøst ad Ll. Havelsesvej ca. 1,2 km. Her drejer du mod nord ad Grimstrupvej. Ca. 1,1 km fremme holder du ind på lille P-plads til højre. og fortsætter de sidste 100 m. til fods ind i en gammel grusgrav, hvor lejrpladsen er beliggende.

St. Havelse Strand:Primitiv plads på strandeng, kun 50 meter fra stranden. Der findes et nødtørftigt vejrly i hjørnet af parkeringsarealet. Pladsen ligger mellem stranden og sommerhusområdet Store Havelse strand. - Pladsen findes for enden af St. Havelse Strandvej. Fra søsiden findes pladsen ved at sejle ind lige overfor den lange mole ved Dyrnæs Hage.

Læs mere om fri teltning her.