Festivaler & Events

Krudtværksfestival set fra oven

Halsnæs har både musikfestivaler, sandskulpturfestivaler og krudtfestivaler. Derudover finder du også julemarkeder og andre skønne arrangementer hele året rundt.

Festivaler og Events

Oplev markeder og underholdning på Krudtværksområdet. Det foregår mellem de gamle bygninger på Krudtværksområdet i Frederiksværk, hvor festivalen samler både erhverv, kultur og foreninger med mad, oplevelser, underholdning, konkurrencer og boder - og så er der altid fri entré! Festivalen ligger oftest i starten af maj hvert år. 

Oplev den ganske særlige kulturattraktion på Hundested Havn, hvor sandskulptører, heriblandt flere verdensmestre, skaber monumentale og forgængelige kunstværker i særklasse af gyldne sandkorn.
Festivalen er både sjov og inspirerende, og der er rig mulighed for at skabe sin egen sandskulptur. På festivalpladsen kan børn og barnlige sjæle udfolde kreativiteten med forskellige aktiviteter og fordybe sig i sandet. Caféen byder på forfriskninger, mens ungerne hygger sig i sandkassen.

Læs mere her.

Jazznæs er en tilbagevendende jazzfestival som afholdes på tværs af Halsnæs kommune, og altid i september måned.
Ud over de fire kerneaktører – Halsnæs Bryghus, Gjethuset, Mejeriet i Torup og  Hundested Kino – er målet at gruppen løbende suppleres med nye aktører og spillesteder  i kommunen.
Målet er at sætte et stærkt og varieret program sammen, hvor mange forskellige genrer og aktiviteter præsenteres. Alle skal gerne kunne finde mindst en aktivitet (koncert,  film, udstilling) som man ikke kan lade være med at deltage i. 

Læs mere her.

Frederiksværk Musikfestival blev stiftet i 1991 af en af dansk musiklivs markante personligheder, den daværende cellist og professor Asger Lund Christiansen, samt en lille kreds af ildsjæle i Halsnæs Kommune. Festivalen startede kort efter genåbningen af Gjethuset som en koncertrække med ca. 8-9 koncerter – fortrinsvis med danske medvirkende. Det var hensigten at give områdets indbyggere og sommergæster nogle musikalske oplevelser på højt plan og samtidig styrke Frederiksværks kulturelle profil.

Efter 5 år som kunstnerisk leder blev Asger Lund Christiansen afløst af cellisten Charlotte Lund Christiansen. Hun tog i 2000 initiativet til at udvide festivalens indhold med yderligere 8 koncerter fordelt på 2 serier med forskellige temaer, og der blev derefter arbejdet på også at præsentere højt profilerede kunstnere fra udlandet, samt at satse yderligere på helt nyskrevet kammermusik. Michael Dabelsteen – kontrabassist i DR Symfoniorkestret – har siden 2001 været kunstnerisk leder og stået for den overordnede planlægning af den årligt tilbagevendende koncertrække.
Festivalen finder altid sted i juli måned, og du kan læse mere her.

Folkely er Hundesteds svar på fremtidens festival, hvor borgerinddragelse, byudvikling, musik og kreativitet går hånd i hånd.
På Festivalen kan du sikre dig unikke værker på kunstmarkedet “Kunsten” på Hundested Havn, opleve uforglemmelige musikoplevelser på Mellemrummet, få ny indsigt og udsyn ved at deltage i talks, debatter mm. på "Talk Town" i byen. Folkely er en festival for alle med både gratis aktiviteter og oplevelser med entrébetaling. Festivalen løber af stablen i august måned hvert år. 

Læs mere her.

På Torup Julemarked i november eller december finder du alt fra det fineste kunsthåndværk til håndlavet julepynt, og mange går derfra med julegaver til familien under armen. Kunsthåndværk og hjemmelavede ting og sager, er Torup julemarkedets særkende. Traditionen tro bugner markedet af boder med alt fra smykker, keramik og glas til træ, pileflet, spiselige lækkerier og meget mere. 
Er du på jagt efter en unik julegave, så er det om at sætte kryds i kalenderen til Torup julemarked! 

"Kunstnernes eget julemarked" i november er et initiativ, som er opstået i samarbejde med Gjethuset og "Kunst i Halsnæs".
Gæsterne kan godt forberede sig på et julemarked, hvor de kan opleve kunsthåndværker indhyllet i den hygge og fordybelse, der hører juletiden til. Der vil være alt hvad julehjertet begærer, og på samme tid noget til alle de kunstglade besøgende, der sætter pris på kunsten hele året rundt!
 

Ågalleriet byder hvert år i december velkommen til et utraditionelt og kreativt julemarked.
Boderne vil være fyldt med forskellige kreationer fra 8 dygtige kunsthåndværkere. Der er mulighed for at nyde unikke smykker, keramiske værker samt beklædningsgenstande udført med uld og silke forarbejdet til tasker, sjaler, tørklæder og meget mere.

Grønnessegaard Gods afholder hvert år sit velbesøgte julemarked i november eller december. 
Hele gårdanlægget og de smukke bygninger danner rammen om det traditionelle julemarked med mere end 60 unikke julestande. 

Godset er flot pyntet op, så de besøgende virkelig får lov at mærke den ægte julestemning. Og hvis man er mere til hygge, end til julegave indkøb, så er der både børneunderholdning, traktorture, julemand, varm kakao, æbleskiver og meget andet julehygge.