Strande

Dronefoto af Liseleje strand

Hvad er vigtigt for dig, når du skal på stranden? Vandkvalitet, iskiosk, livreddere, toiletter, fred og ro eller bare en god krimi? I Halsnæs har vi et hav af strande, og du kan finde lige præcis den strand, der passer til dig.

I Halsnæs bliver badevandskvaliteten tjekket på 15 forskellige strande. Fem af strandene er bemandede med livreddere. 
Strandene er bemandede i skoleferien (slut juni-midt august) fra klokken 10-17 hver dag. Flere af standene har desuden det Blå Flag, hvilket bl.a. betyder, at der er toiletfaciliteter og affaldssortering.

Skal du på stranden med ungerne, er det dejligt, at det dragende vand og de åbne vidder kan nydes, mens sikkerheden er i top. På de fem bemandede strande i Halsnæs: Lille Kulgab, Liseleje øst, Liseleje vest, Gråstenvej (ved Nødebohuse) og Trekanten er der livredningsposter etableret af Nordsjællands Kystlivredningstjeneste, som er bemandede alle ugens dage i sæsonen. Livredderne står klar, hvis uheldet er ude og en brandmand har sat sine spor, og de opdaterer løbende badevandsforhold og temperaturer. Slå dig ned i nærheden af det velkendte rødstribede tårn og nyd sand og vand under sikre forhold.

Lille Kulgab
Adgang: Kør til Nyvej - drej af ved parkeringspladsen ved Nyhus, så finder du Lille Kulgab. 

Liseleje strand (Blå Flag)
Adgang: Parkeringsplads lige ved stranden - kør til Liseleje, så kan du ikke undgå at finde den. Her er også en badebro.

Gråstenvej (Blå Flag)
Adgang: Der findes en stor parkeringsplads ved Gråstenvej du ikke kan undgå. 

Trekanten ved Hundested (Blå Flag)
Adgang: Parkering ved Hundested havn eller på Skansevej. Stranden er lige nord for havnen, og der er handicaprampe ud i vandet. 

Udover de bemandede strande er der en lang række andre steder langs kysten, hvor du kan bade. Blandt andet Hald Strand, Store Havelse og den flotte badebro ved Lynæs Havn.

Hunde skal være i snor på stranden mellem 1. april og 30. september.