Spillesteder i Halsnæs

Gjethuset Frederiksværk

Vi har flere spillesteder i Halsnæs, der udover masser af god musik også byder på foredrag, festivaler og andre spændende arrangementer.

Gjethuset
Du kan opleve kunst, koncerter og kanoner i Gjethuset, hvor historien og kulturen i dag lever side om side. Kulturhuset Gjethuset er Frederiksværks stolthed og byens mest bemærkelsesværdige industribygning. Her støbtes kanoner til Danmarks hær og flåde fra 1760'erne og frem. Huset blev oprindeligt opført som støberi, deraf det lidt mærkelige navn "Gjet", der kommer af det tyske ord "giessen", som betyder at støbe. Huset har siden fungeret som industrihus for Anker Heegaard, der producerede gryder, potter og pander samt De Forenede Jernstøberier, der gjorde Salamanderfyret berømt i hele Verden.

I slutningen af 1980´erne gennemgik bygningen en omfattende restaurering og blev i 1990 genåbnet som byens nye kulturhus. Nu summer huset af musik, kunstudstillinger, teater og andre kulturelle aktiviteter. Det tidligere kanonstøberi byder på koncerter af alle slags, lige fra store pop- og rockkoncerter med tidens hotteste navne, til små intime jazz eller klassiske koncerter og brede folkelige optrædener. De tykke kampestensmure danner også rammen om foredrag, professionelt turné- og børneteater og forskellige festivaler. Blandt andet kammermusik i hele juli, udendørs sommerkoncerter med pop og rock samt jazz i september. Kig indenfor i Kulturhuset Gjethuset og få én på opleveren.

Læs mere her.

Halsnæs Bryghus
Halsnæs Bryghus byder på øl til musikken og musik til øllet. Repertoiret er blandet og ofte festligt. I Halsnæs Bryghus på havnen i Hundested finder du et af områdets bedste spillesteder, og her kan du få musikalske oplevelser næsten hver weekend.
Det lille bryghus præsenterer både kendte og mindre kendte artister i intime rammer, men er heller ikke for fine til at byde til fest med covermusik, du kender og kan skråle med på. Programmet spænder fra singer-songwriter over 80'er-pop til marimbaorkestermusik- fra berigende rytmer til fordybelse, danseglæde og eufori. Hvis du er hurtigt ude, kan du nyde middag og musik i skøn kombination. Vil du hellere bare have en kold øl til koncerten, er du helt sikkert kommet det rette sted hen, for Halsnæs Bryghus byder på både overraskende og klassiske oplevelser til ganen.

Læs mere her.

Mejeriet i Torup
Er du til intime og anderledes koncertoplevelser, så hold øje med Mejeriet i Torup. Her kan du fx opleve jazzmusikere som Carsten Dahl og Katrine Madsen helt tæt på, da det er et ganske lille sted. Mejeriet byder desuden på udstillinger og foredrag. 

Læs mere her.

Karl-e Kulturcafé
Nørregade i Frederiksværk fik i 2016 et nyt kulturcentrum i form af kulturcaféen Karl-e. Her er der højt til loftet, hjerterum og husrum til frivillige, alskens arrangementer og lækkersultne cafégæster. Alle arrangementerne arrangeres af frivillige, og du kan opleve et væld af musikalske genrer som fx gospel, covermusik, blues, soul og folk. Arrangementerne spænder fra festlig dansemusik på weekendaftener til musikalsk søndagsbrunch eller kagebord. I hverdagene fyldes den gamle hvidevarebutik med kor, strikkeklub, skak-undervisning, brætspilsaften og meget andet. Ofte kan du få et måltid god og billig mad før koncerten. 

Læs mere her.

Kamelens Kys
Unik, lille café på Hundested Havn med kunsthåndværk, god mad og drikke-foredrag- livemusik- dans og disko. 

Læs mere her.

Støbeskeen
Støbeskeen er Frederiksværks amatørteater i Frederiksværk på Krudtværksallé 13. Teatret blev stiftet i 1977 med formålet at være en ambitiøs, kulturel institution, som producerer velspillede og medrivende forestillinger, sådan at såvel publikum som medvirkende får en god teater oplevelse.
Teatersalen har plads til 56 publikummer og har også en hyggelig café, hvor publikum kan nyde en drink eller kaffe og kage før forestillingen eller i pausen. De spilles to forestillinger om året - forår & efterår, og genren er lige fra drama til farce. 

Læs mere her.