Medborgerhuse

Gubben i Hundested

Halsnæs rummer flere medborgerhuse og aktivitetssteder. Find dem herunder.

Halsnæs Medborgerhus
Halsnæs Medborgerhus ligger i forbindelse med biblioteket i Hundested. Det er muligt for foreninger at låne medborgerhuset til møder, foredrag, arrangementer eller andre kultur- og fritidsaktiviteter. Du kan låne mødelokaler, der kan rumme op til 8-10 personer, og Salen, der kan rumme op til 80 personer.

Gubben
Det er muligt at låne lokaler til kultur- og fritidsformål i ”Gubben” i Hundested, herunder til møder, arrangementer og sammenkomster af enhver art, som kan have almen interesse for kommunens borgere. 

Fyrgården
Fyrgården ved Knud Rasmussens hus lægger blandt andet hus til udstillinger arrangeret af Hundested Kunstforening. Det er muligt at låne Fyrgården til foreningsaktiviteter.

Læs mere om hvordan du kan låne de ovenstående medborgerhuse her.

Paraplyen
Har du lyst til at prøve kræfter med nye kreative sysler, motion, spisning eller socialt samvær med andre? Paraplyen byder på rige muligheder for det hele - for dig der er 60 eller derovre.

Aktivitetshuset Paraplyen er Halsnæs Kommunes tilbud til selv­hjulpne borgere på 60 år og derover samt førtidspensionister. Vi har to aktivitetshuse, der ligger i Frederiks­værk på Jernbanegade 2 a og Hundested i Halsnæs Medborgerhus. Her tilbyder vi en bred vifte af kreative, kulturelle og sociale aktiviteter i hyggelige lokaler. Hertil kommer IT- og motions ­aktiviteter, der foregår såvel inde som ude.
Alle aktiviteter skal ses som en vejledning, der fungerer som hjælp til selvhjælp. Af samme årsag er de ikke sammenlignelige med kurser, der udbydes af professionelle undervisere. Du skal være medlem for at benytte vores tilbud.
Du skal bo i Halsnæs Kommune for at blive medlem, men kan også benytte vores tilbud, hvis du ejer et sommerhus i kommunen.

Torup Bogby
Torup Bogby er Danmarks første bogby. En lille landsby på 300 sjæle i Nordsjælland, der damper af bøger. Bogbyen har 'hovedkvarter' i den gamle stationsbygning på Dyssekilde Station. Her kan man købe brugte kvalitetsbøger. Det kan man over det meste af landsbyen Torup. I Brugsen, I et karlekammer på Røjlegården, i 10 bogkærrer, i en skurvogn foran kirken. Men Torup Bogby er ikke kun bogsalg. Bogbyen holder også forfatterarrangementer med store og mindre store navne, blandt andet på det årlige Nordisk Forfattertræf. Hver sommer arrangerer Bogbyen skrivekurser. 

Bibliotekerne
Bibliotekerne i Halsnæs bugner af gode kulturtilbud for børn og voksne - både "to stay" og "to go".
I Halsnæs finder du biblioteker i Hundested og Frederiksværk. Bibliotekerne tilbyder en alsidig bogsamling, som er kernen i det fysiske bibliotek, men også et væld af andre materialer og tilbud, som giver borgerne adgang til en verden af muligheder. Her findes lydbøger, e-bøger, film via nettet og netmusik.

Bibliotekerne bliver i stigende grad brugt som centrum for en række oplevelser. Her kan man udvide sin horisont med spændende foredrag, udstillinger og musik, tage børnebørnene med til teater eller nyde samværet i en af de mange læseklubber, der er blevet et populært tilbud de seneste år. 

Bliv klogere på bibliotekerne her.