Legepladser i Halsnæs

Havtyren naturlegeplads

Halsnæs er fuld af sjove, udfordrende, skæve og anderledes legepladser. Fælles for dem alle er, at både store og små får masser af udfordringer, motorisk sjov, kilden i maven og gode oplevelser.
Se den lange liste af legepladser og svævebaner, og find din favorit.

Legepladser

På den populære naturlegeplads Havtyren i Liseleje kan børn og barnlige sjæle more sig med at gynge, rutsje, gå på balancebomme, gå armgang og klatre på selveste Havtyren - hvis de tør!
Ifølge sagnet stjal bønderne noget havkvæg fra Havtyren, som derfor gik på land og pløjede sandet op, så sandflugten kunne rase, til hele Tibirke var dækket af sand.

Havtyren er åben hele året rundt og kan findes i den lille skov på højre hånd, når man kører ned ad Lisevej mod stranden i Liseleje.
Ved Havtyren i Liseleje findes også svævebane, åleruse og vippemåge samt et overdækket hus, hvor du kan spise madpakker.

På legepladsen der ligger på Torvet i Frederiksværk lige ved siden af Frederiksværk Kirke, kan børnene nu lege sig ind i historien. Legepladsen er inddelt i fire områder, som har fået navnene "Værket", "Byen", "Krudtværket" og "Landskabet". Hvert område refererer til dele af lokalområdet.

Man kan lege i bronze- og støbejernssporet på det store klatrestativ, man kan lege smed og bødker i den lille miniby, og man kan afprøve karussellen, som er inspireret af agatslibning og kanonkugler og man kan også tage sig en gyngetur over den blå gummibelægning, som skal forestille Arresø, der er Danmarks største sø.  

Legepladsen er åben for alle og der er plads til at indtage den medbragte madkurv på området. 

Parkér bag kirken, gå ind i skoven og til højre op af den store bakke. Legepladsen befinder sig på toppen af bakken på venstre hånd, hvor du finder en nyere naturlegeplads med gynger, klatreredskaber, bålhus, shelter mm.

På legepladsen Krudtskuddet finder du både svævebane og legeplads. Den ligger ved Frederiksværk og er inspireret af krudttårnene, der tidligere har ligget ved Bakkestien. Krudtskuddet er anlagt for at give nye muligheder for leg og oplevelser i vores bynære natur. Svævebanen er placeret unikt på kystskrænten tæt på boligområder, skole, hal og svømmehal – og er godt besøgt af familier.

Du kommer nemmest til Krudtskuddet ved at parkere på Solvænget, som er en sidevej til Strandvejen i Frederiksværk. Herfra går du ca. 200 meter, før du finder svævebanen.  

Leg som sæler i de smukke omgivelser ved Hundested Havn. Her finder du en naturlegeplads med flotte hummere og sæler skåret ud i træ. Sving dig i gyngerne, gem dig i husene og lad dig blive fanget i ålerusen, der gynger dig afsted som på havets bølger.
Der er rig mulighed for at lege sig ind i havnens univers og samtidig nyde livet og stemningen på kajen. I sommermånederne kan børnene komme helt tæt på havets dyr med tilbuddet klap en fisk, som også ligger på havnen.

I Ullerup Skov ligger en naturlegeplads, som giver rig mulighed for, at ungerne kan slippe fantasien løs og lege midt i naturen.

På legepladsen er opstillet borde og bænke, hvor madpakken kan indtages. Derudover ligger i Ullerup Skov også en stor skovlabyrint. 

Legepladsen ligger i kort gåafstand fra p-pladsen og er derfor meget velegnet for forældre med barnevogne.

 

I Ølsted Grusgrav finder du en skøn naturlegeplads med klatrestativer, gynger og balancebomme. Her er også et Madpakkehus samt både shelters og bålsted. Grusgraven har en fortrinlig udsigt og indbyder til masser af hygge med hele familien i det naturskønne område.