Gallerier

Ågalleriets indgangsparti

Halsnæs byder på masser af kunst, gallerier, værksteder og alt derimellem.

Ågalleriet
Vil du opleve kunst i Halsnæs, bør du bestemt besøge Ågalleriet i Frederiksværk, hvor Frederiksværk Kunstforening har deres base. Her kan du opleve udstillinger af billedkunst, fotografi og grafik i smukke, naturskønne rammer tæt ved åen i Frederiksværks spændende Krudtværksområde, hvor mange foreninger har til huse. 

Ågalleriet præsenterer cirka 8 udstillinger om året, som arrangeres af Frederiksværk Kunstforening. Derudover udlånes galleriet et et par gange om året til kortere udstillinger, arrangeret af de deltagende kunstnere selv. Over for Ågalleriet ligger foreningens rummelige værksted, hvor een eller flere male/tegnegrupper er i gang stort set hver eneste dag året rundt. Frederiksværk Kunstforening arrangerer desuden croquis-søndage og kulturaftener - ofte med et musikalsk program - i Ågalleriet.

Læs mere her.

Backhaus Brown
Værksted, galleri og butik. Oplev unika glasdesign i ”glaspusteriet på kajkanten” med enestående panoramaudsigt til fjord og kuttere på Hundested Havn, hvor livet aldrig står stille.
”En helt særlig ro og atmosfære”. Sådan lyder ordene fra gæster efter et besøg hos ægteparret Nanna og Andrew. Oplev deres verden af glas og gå på opdagelse blandt innovativ lysdesign, funktionelle serier af enkelt og smukt glas, unika glaskunst og de verdenskendte skulpturer af vikingeskibe, ”Glasskibe”. 

Bliv klogere på glaspusteriet her.

Kunstnerhuset
Bag Gjethuset i Frederiksværk finder du Kunstnerhuset, hvor seks kunstnere har deres værksted.
I Kunstnerhuset er der indrettet 6 kunstnerværksteder i en af byens ældste industribygninger, som tidligere var det gamle modelværksted for de støbninger, der blev produceret i Gjethuset. Her lavede man først kugler og kanoner, men senere blev det kakkelovnslåger og støbejernsting som potter og pander. 

Huset blev i 1980'erne dømt nedrivningsværdigt, men en af tidens tænksomme mænd - Hans Futtrup - overbeviste det daværende byråd om, at det var en god ide at få et samarbejde i gang med nogle af byens kunstnere. Resultatet blev, at Kunstnerhuset i dag rummer 6 kunstnerværksteder, der hver især arbejder ihærdigt med hver sine arbejdsområder, men samtidig også involverer sig i kommunens liv. Kunstnerhuset blev officielt indviet i 1990.

 Der er mange kunstnere, der har haft "Huset" som basis. I dag benyttes værkstederne af: 

  • Keramiker Lene Dahl,
  • Billedhugger Jan Schacht Holmgaard,
  • Billedkunstner Carsten Dahl,
  • Keramiker Anna Bystrup
  • Billedkunstner / papirkunster Camilla Grell
  • Keramiker / kunstner Thora Finnsdóttir.

Fyrgården
Nyd kunsten og den fantastiske udsigt over hav og fjord, når du besøger Fyrgården i Hundested.
Fyrgården ligger ved Knud Rasmussens Hus i Hundested, og byder på områdets måske smukkeste udsigt. Men ikke kun naturen er et syn værd. Går du indenfor i Fyrgården, finder du spændende, skiftende kunstudstillinger med fortrinsvis danske kunstnere indenfor billedkunst og fotografi.
Hundested Kunstforening kuraterer kunstudstillingerne i Fyrgården. Af og til lånes Fyrgården ud til andre udstillinger, som for eksempel i juli 2015, hvor Arktisk Institut viser en udstilling om den litterære Grønlandsekspedition 1902-1904, som Knud Rasmussen deltog i.

 Læs mere om årets udstillinger i Fyrgården på Hundested Kunstforenings hjemmeside.

Kunst i Halsnæs
 “Kunst i Halsnæs” er en forening af kunstnere, kunsthåndværkere, kreative og kulturelle kræfter i og omkring Halsnæs. De udgiver katalog, har en hjemmeside og Facebookside, og afholder “Halsnæs Åbne Døre”, og som noget forholdvis nyt en årlig udstilling som præsenterer medlemmer af foreningen.

Læs mere om Kunst i Halsnæs.