Skip til hoved indholdet

Krolf

Krolf

Krolf er en sjov blanding af golf og kroket. Lån gratis udstyr og spil på en af de fem baner i Frederiksværk og Hundested.

 

Langt de fleste har nok stiftet bekendtskab med både golf og kroket, men det er formodentlig endnu de færreste, der kan nikke genkendende til krolf.

 

Krolf

 

Der findes fem frit tilgængelige krolfbaner i Halsnæs Kommune og du eller din forening/firma kan gratis låne krolfudstyr i nærheden af alle banerne.

 

På denne side finder du information om spilleregler, banernes placering, lån af udstyr og generelle guidelines til brug af banerne.

 

Information om spillet

 

Krolf er et spil med køller og kugler, der mest af alt ligner en krydsning af golf og kroket. Banen består af 18 huller med forskellig afstand mellem hullerne. Alle kan være med uanset alder, størrelse og fysisk niveau. Derfor er spillet også oplagt for hele familien, ligesom det er meget velegnet for såvel yngre som ældre.

 

Man spiller med en kølle, som minder om en kroketkølle, samt en kugle, der er lidt tungere og større end en almindelig kroketkugle. Spillet går i alt sin enkelthed ud på at få kuglen gennem banen på færrest muligt slag.

 

Hvis du ikke har prøvet at spille krolf før, anbefales det, at du læser spillereglerne, som er udviklet af DGI Krolf og Dansk Krolf Union. 

 

Banernes placering

 

Der findes fem krolfbaner i Halsnæs Kommune på følgende placeringer:

 

  • Torvet i Frederiksværk
  • Græsplænen foran Frederiksværk Hallen
  • Friluftsscenen ved Hundested Hallen
  • Hundested Plejecenter
  • Skjoldborgsparken

 

Lån af udstyr

 

Du kan gratis låne komplette udstyrspakker i nærheden af alle fire baner. Udstyrspakkerne ved hver af de fire baner består af to golftasker, der indeholder følgende:

 

Primær udstyrspakke: 12 baneskilte, 5 krolfkøller, 10 krolfkugler, 3 notatblokke, kuglepenne og scorekort.
Tillægspakke: 5 krolfkøller, 10 krolfkugler, 3 notatblokke, kuglepenne og scorekort.

Lån af udstyr

Frederiksværk Hallen, Udstyret kan lånes af hallens personale.
Hundested Hallen. Udstyret kan lånes af hallens personale. 

 

Guidelines for brug af banerne

 

Før et spil påbegyndes, fjernes dækslerne, som er placeret over hvert af banens huller. Under spillet placeres dækslerne et synligt sted, så de ikke bliver væk under spillet. Skiltene, der markerer baneforløbet, stikkes i jorden ved hver sit hul.

 

Efter spillet skal alle dækslerne sættes på plads igen. Dette gøres af hensyn til sikkerheden og banens vedligehold.

 

Der kan godt være flere aktive grupper i gang på samme tid. Krolf udøves med respekt for andre spillere. Såfremt det vurderes, at der er for mange aktive spillere på banen, skal senest ankomne gruppe vente med at spille, indtil der er bedre plads.

Sidst ændret:

torsdag, 14. juli, 2022 - 13:06